tiistai 4. syyskuuta 2012

Syksy tulee

On niin syksyinen sää; vettä sataa ja on harmaata. Pari päivää saatiin nauttia aurinkoisista päivistä. Mie en vissiin ole yhtään syksyn ihminen, eniten pidän talvesta. Kevät on kyllä kaunista aikaa, mutta kun lumi alkaa sulaamaan, niin tien reunat ovat aivan ruskeita ja ankeita. Kesä on toinen vuodenaika mistä pidän. Silloinhan luonto on kauneimmillaan.

Opas isovanhemmille

Tänään tuli postilaatikkoon tällainen opaskirjanen. Nyt sitten aletaan tutkimaan, mitä meidän pitäisi tehdä. Siinä annetaan käytännön vinkkejä ja ohjeita isovanhemmuuden arkeen. (Onnistuin muuten laittamaan itse kuvan; en tarvinnut kenenkään neuvoja, kyllä mulla on peukalo keskellä kämmentä. Se on totta. Aina on melkein kuvaton kirjoitus.) Mummojen ja pappojen on tärkeää astua lapsen elämään omana itsenään.
Oppaan sivuilla on lasten suusta lausahduksia, jotka on lainattu kirjasta "Vanhat tädit eivät muni". Ne olivat hauskoja. Esim. Vanhainkodissa on paljon sellaista, mitä ei saa tehdä. Ne ei saa ajaa skeittilaudalla eikä syödä purkkaa eikä pitää ruudullisia jumppahousuja. (Lars-Erik 7v.) Vanhoja ihmisiä voi käyttää halausihmisinä. Ne voi kertoa satuja ja paistaa vohveleita ja tehdä lasten olon turvalliseksi. (Marie 6v.) Naisilla on muodot, mutta miehillä on salkku. (Björn 7v.) Jos kaikki ovat ajoissa kotona, tulee perhepäivällinen. Muuten tulee usein vain pussikeittoa (Lauri 6v.)
Oppaassa on tietoa myös Kylämummi ja-vaari  toiminnasta. Olen kiinnostunut tästä ja alan kyselemään onko tässä lähistöllä jollain tietoa siitä. Omia lapsenlapsia tulee nähtyä harvemmin, kun he asuvat niin kaukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti